Nyhetsarkiv

5 Items

Här hittar ni alla våra nyheter.

Böcker

by Torbjörn Hedberg

Utöver Roland Agius nya bok finns ett dussintal andra intressanta böcker till försäljning på muséet samt bl a Pelle Lundblads skiva ”Min stad”.

Föredragen

by Torbjörn Hedberg

Har du missat något av de populära lördagsföredragen. Om du går till fliken FÖREDRAG så hittar du inspelningar av de flesta av dem.

Arbetslivsmuséer

by Torbjörn Hedberg

Överallt i Sverige kan man hitta ett arbetslivsmuseum. Gårdagens teknik, dofter, ljud, människor och spännande historier. Arbetsams museiguide 2017 är nu klar med en presentation av 450 arbetslivsmuseer. Klicka på en lämplig ruta ovan för att tanka ner hela katalogen eller den del som rör Uppland.

Kvarteret Ångkvarnen

by Torbjörn Hedberg

Per Lundgren på Upplandsmuséet har på BESQAB:s uppdrag gjort en kulturhistorisk analys av byggnaderna i kvarteret Ångkvarnen. Rapporten innehåller en mängd fakta och utmynnar i ett antal rekommendationer och förslag till riktlinjer för hur kvarnområdet ska förändras och vilka byggnader som bör bevaras.

Uppsalas industribyggnader från 1700-talet till 1970

by Torbjörn Hedberg

För några år sedan gjorde Anders Franzén och Petra Ejdesjö en utomordentlig intressant och värdefull beskrivning av de äldre industribyggnaderna i Uppsala. Rapporten har varit svåråtkomlig men finns nu  i sin helhet på denna hemsida. Klicka här ovan.