Lördagar i maj 2014

Det nya publikutrymmet

Under tre lördagar i maj 2014 förgylldes de vanliga lördagsvisningarna i föreningens utställningshall av några korta scener ur Katarina Ehnmarks tidigare spel. Dessa lördags-öppet hus var osedvanligt väl besökta. Här visas några bilder från dessa tillfällen.

lördagsteater 24 11 maj 2014 024

Bagarmästare Dubois framhåller sina wienerbröds kvalité. Jenny Krantz, Daniel Ahlm och Alice Hultgren

lördagsteater 34 17 maj 2014 034

Gustav klagar på ett wienerbröd hos Dubois. Kjell Weinius, Annika Kihlberg och Daniel Ahlm

lördagsteater 41 17 maj 2014 041

Kjell Weinius gestaltar en bryggmästare som redogör för bryggningen på Bayerska Bryggeriet

lördagsteater 43  11 maj 2014 043

Mjölkbondens leverans stoppas av mejerskor. Daniel Ahlm, Annika Kihlberg Ohlsson och Alice Hultgren

lördagsteater 101 11 maj 2014 101

Ett litet kaffebord med Lindvalls kaffe

lördagsteater 51 17 maj 2014 051

Butelssköljerskan har fått nog av elaka förmän och karlar. Vägrar diska de skitiga buteljerna. Annika Kihlberg Ohlsson

Några bilder  från föreningens tidigare teaterspel.

Om du klickar på bilderna förstoras de. Här kan du läsa om vad som hände på Vaksala torg i september 2007.

danielimal

Teater-UIF--0001-kopiera1

sventhor kopiera

tycholechedios

teaterreklam svbäcksg

Svartbäcksgatan

Scenen föreställer hur Spurt-Harry Stenkvist vinner ett cykellopp 1924. Scenen är från en stadsvandring med teater år2003 Cyklisten är Daniel Söderling, kranskullan Sofia Östblom och målman Ove Lundgren.

Nästa bild togs år 2000 i gamla transformatorhuset på Börjegatan i Stabbylund under repetitionerna inför premiären på Katarina Ehnmarks revy med industrihistoriska teman ”Siden, senap, cyklar, skor och lera gjorde staden stor”. I mitten ingenjör Bruno Knebel assisterad av fr v Sofia Östblom, Silvia Zarins, Annika Kilberg Olsson och Daniel Frisk. Slottsfabrikens hemliga recept för den s k Knebelpastan ska anrättas. Foto: Anders Damberg.

Sven Thors berömda cykelstil visas framför f d Joffes cykelfabrik vid S:t Persgatan av Daniel Frisk. Sven cyklade enligt den entusiastiska italienska sportpressen vackrast i hela Europa.

Framför Vaksalaskolan föredrar stadens ryktbare arkitekt Leche hur de fortsatta byggnationerna borde gestaltas. Byggmästare Anders Diös och drätselkammarens ordförande Tycho Hedén lyssnar. I rollerna är Daniel Frisk, Daniel Ahlm och Henrik Svalander. Från en stadsvandring 2003.

Teateraffisch

Affischen

Norwich

Åren 2005-06 hade föreningen ett trevligt utbyte med den gamla fina engelska industristaden Norwich.

Först besökte Roland Agius, Gunnel Arrbäck, Bo Kjellén med fru Gia, Lennart Göransson samt stadsantikvarie Dan Thunman Norwich med stöd av kommunen och LO. Resor, planering och genomförande organiserades av Bo.

Året därpå besökte en grupp från Norwich oss. Läs om detta här.

Läget i Uppsala och Norwich är jämförbart och ett fortsatt erfarenhetsutbyte skulle ha varit fruktbart. Men tyvärr har vi varit alltför knutna till arbetet med utställningshall och publikrum och relationen har inte kunnat hållas vi liv.