Rundvandring på museet

Nu kan du besöka Industriminnesföreningens museum hemifrån.
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Grafisk-industri-1024x768.jpg
Ett hörn av museet

På den film du kan se genom att klicka här (eller på bilden) visar föreningens vice ordförande Owe Hedin runt och berättar om den industri som en gång fanns i Uppsala och som åtminstone till en del finns kvar. Filmen ca 45 min lång och är från våren 2020 . Den är producerad av Saman Hoseini.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Museinatt-owe2.jpg

Inför museinatten i juni 2020 gjordes också en förkortad version av filmen på ca 10 min. Den kan fungera som ett smakprov och nås genom att klicka r (eller på bilden).

Maths Isacson berättar

Se och hör prof Maths Isacson berätta om Uppsalas industrihistoria i föreningens museum. Klicka här eller på bilden.Filmen är ungefär 15 min lång.

Andra filmer

Anders Leidstedt

Under åren kring 1990 gjorde lokalhistorikern Anders Leidstedt 6 korta filmer med Uppsalaanknytning. De gjordes i visst samarbete med TV Uppsala, som också visat dem och de finns idag tillgängliga på Uppsala Stadsarkiv.

Vi är glada att här på hemsidan kunna visa filmen om Gamla Petterslund – ”Dom var rädda för oss” eller och hans film Öster om ån

Föredrag

Gå till sidan med lördagsföredrag genom att klicka här.

Nymans

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är filmen.jpgVill du se en film som visar hur man tillverkade cyklar på Nymans år 1927 så ska du klicka här eller på bilden till höger.