Välj en sida

Bilder

Här finns några bildsamlingar som vi gärna vill visa i sin helhet. Många av bilderna finns också på andra håll på denna hemsida. Klicka på bilderna för att komma vidare.

Gunnar Sundgren: Uppsala över gården

I Dragarbrunn 

 

 

 

 

 

 

 

I Dragarbrunn

Oscar Bladh: Flygbilder

Bladh Hamnen Ångkvarn Industriområdet

Hamnen och Ångkvarn

Efraim Stensburg: Hästens

Lennart Engström: Scan

Lennart Engströms bilder från arbetet på SCAN i Uppsala strax före de sista nedläggningarna av dess avdelningar visas i vår museum. De togs december 2006 och januari 2007. Sedan kom beslutet att all produktion skulle upphöra. Ursprungligen var uppåt 500 människor verksamma på anläggningen.

Tungan skärs ut

Gahns

Vi har glädjen att kunna visa två samlingar bilder, dels en från 1917, hämtad ur Carolinas samlingar, dels en uppsättning blandade bilder från tiden 1930-1968 ur Industriminnesföreningens egna lådor. Klicka här för bilderna från 1917 och här för den blandade samlingen (eller på någon av bilderna).

 

 

 

 

 

 

 

 

År 1917

 

 

 

 

 

 

 

 

År 1954

Chokladfabriken Fyris

Någon gång på 20-talet tog fotograf Gustaf Angel ett antal bilder som visar arbetet på fabriken vid Suttungs gränd. Bilderna finns nu på Upplandsmuséet. Klicka på bilden eller här.

Güntherska Hovkonditoriet

Klicka här för att se några bilder som ingick i en utställningen ”Ditt dagliga bröd – vårt arbete” år 2003 som berättade om Uppsalas bagerihistoria. Fotograf Anders Damberg.

Uppsala optiska industri

Leif Andersson och Stefan Wikestedt har ställt bilder till föreningens förfogande. Klicka här (eller på bilden) så visas bilder från Hantverkscentrum på Storgatan under 60-talet och bilder från 70-talet som illustrerar verksamheten på Seminariegatan.

En fin Jugendfasad som borde ha fått vara kvar – Elverket på Strandbodgatan

 

 

 

 

 

 

 

 

Kring år 1900. Fotograf okänd. Tekniska museet